Единственото решение за Русия е нищо друго, освен капитулация, каза

...
 Единственото решение за Русия е нищо друго, освен капитулация, каза
Коментари Харесай

Бундестагът зове Европа да увеличи помощта за Украйна, а Лавров заговори за нов кръстоносен поход

 Единственото решение за Русия е нищо друго, с изключение на капитулация, сподели пък заместник-представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд 

Руският външен министър Сергей Лавров влезе в спор с представителите на Съединени американски щати и поддръжниците на Украйна по време на среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нощес, на която Москва изключи опцията да одобри какъвто и да било кротичък проект, подкрепян от Киев и Запада, а Китай предизвести, че по-нататъшен международен безпорядък може да повлияе на забавящата се международна стопанска система, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лавров, съобщи, че украинските сили изцяло са се провалили на бойното поле и " са неспособни " да победят или отслабят Русия.

Той сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Москва постоянно е подготвена да договаря за мир, само че съгласно него мирните проекти, показани от Украйна и нейните западни " господари ", се употребяват " единствено като прикритие за продължение на войната и за продължение на приемането на пари от западните данъкоплатци ".

" Всички тези формули са път за на никое място и колкото по-скоро Вашингтон, Лондон, Париж и Брюксел осъзнаят това, толкоз по-добре за Украйна и Запада ", сподели още той и предизвести, че техният " кръстоносен поход против Русия към този момент е основал нови, ясни, репутационни и екзистенциални опасности ".

Заместник-представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд отхвърли изказванията на Лавров като " просто откровена дезинформация " и отвърна, че точно нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година е сложило началото на войната, а президентът Владимир Путин, " с едноличен блян към изтриване на Украйна и покоряване на нейния народ, я удължава ".

" Империалистическите замисли на Русия са явни " и " единственото решение за Русия е нищо друго, с изключение на капитулация - цялостна капитулация от страна на Украйна, а това просто не е задоволително за интернационалната общественост ", добави Ууд, наблягайки, че войната може да завърши още на следващия ден, в случай че Москва изтегли стотиците хиляди свои бойци от интернационално приетата територия на Украйна.

Междувременно ръководителят на Комисията по външни работи на Бундестага Михаел Рот в изявление за Укринформ сподели, че вероятното понижаване на американската помощ за Украйна е неприятна вест, само че Европа би трябвало да е подготвена да усили своя дял.

" Не би трябвало да гледаме на Вашингтон както заек гледа на питон. Вместо това в този момент би трябвало да се запитаме: какво можем да създадем ние в Европа, с цел да компенсираме възможното понижаване на американската поддръжка за Украйна ", добави той. 

Рот призна, че в кратковременен проект Европа може да не е в положение сама да обезпечи задоволително оръжия, само че по думите му това е богат континент, който може и би трябвало да закупи нужните оръжия от други страни, в това число от Съединени американски щати.

Той счита, че би било несвоевременно да се поддаваме на скептицизъм в този миг, на фона на последните събития в Конгреса и предизборната обстановка в Съединени американски щати.

Вместо това немският политик намира за належащо да продължи битката, като разполага със мощни причини и решителност Европа да направи повече за Украйна, без значение от изхода на президентските избори в Съединени американски щати.

Според него Германия е изпратила значим сигнал, като е оповестила на практика удвояване на военната поддръжка за Украйна през 2024 година и чака европейските ѝ сътрудници, изключително огромните сили като Франция, Испания и Италия, да последват образеца ѝ.

" Помощта за Украйна не е единствено въпрос на европейска взаимност или даже на християнско състрадание. Ако не спрем съветския империализъм в този момент, в никакъв случай няма да има мир. Тогава ще има риск от по-нататъшни военни спорове в Източна Европа, които се разгръщат надалеч оттатък границите на Украйна ", акцентира ръководителят на парламентарната комисия.

Както бе обявено, от септември 2023 година представителите на републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати (долната камара на Конгреса – бел. ред.) не могат да се спогодят с демократите за продължение на финансирането на Украйна.  
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР